lauantai 8. helmikuuta 2014

Vähän kuvia tekemistäni kakunkoristeista....

 Koristeiden väsääminen on kakkujen valmistuksessa yksi hauskimmista vaiheista. Itse en ole mikään muottien ystävä, vaan käytän mieluummin työvälineinä terävää pientä veistä ja hammastikkua ( mulla on omat metodini....)
 Ruusut on niitä kukkia, mistä tykkään, ja niitä teen paljon! Välineinä ovat vain klöntti sokerimassaa ja muovipussi. Otan sokerimassaa pienen palan, jonka pyöritän palloksi ja liiskaan muovipussin sisällä terälehden muotoon. Ensimmäinen lehti rullataan ja jatketaan terälehtien tekoa ja laitetaan niitä kukan ympärille, kunnes kukka on halutun näköinen. Lehdet syntyy vaivatta muotilla. Lehtikuviot painelen terävällä pikkuveitsellä.
 Pääsiäiskakun koristeita
 Pikkuisen prinsessani 1-vuotiskakun koristeli helposti muutamalla itsetehdyllä ruusulla. Kakkukuva on jo itsessään niin kaunis, ettei se paljon koristeita kaipaa.

 Tässä muoteilla tekemiäni kukkia. Muotit tilasin Ullan Unelma-verkkokaupasta. Se oli sellainen isompi pakkaus, jossa oli muotteja erilaisiin kukkiin ja lehtiin. Tuossa linkki kyseiseen tuotteeseen. Suosittelen! http://www.ullanunelma.fi/26-osainen_koristelusetti_kirjalla
 Tulostin netistä Hello Kitty-värityskuvan, ja käytin sitä mallina tässä tekemässäni koristeessa. Silmät ja viikset on Kick-patukasta muotoiltu... Mekossa helmiäis-spraytä.
 Jeesus-lapset tekemiini piparkakkutaloihin, jotka meni hyväntekeväisyyteen. Kasvot tein ihonväriseksi värjäämästäni sokerimassasta, johon muotoilin hammastikulla silmät ja nenän. Poskien punan, hiukset, ripset ja suun maalasin pienellä pensselillä elintarvikeväreillä. Torson tein ylijäämämarsipaaneista ja lopuksi peittelin vauvan valkoisesta sokerimassasta kaulimaani peittoon.
Jeesus-lapsi pikkuisessa tallissaan. Oljet sain seimeen sulatetusta sokerista, jota kieputin piirakkakaulimen ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti