sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Prinsessan iltapäiväteehetken pikkuleivät


Tyttäreni on innokas pikku leipoja, ja vaikka keksien vääntäminen
ei olekaan suosikki-leivontapuuhaani,
näitä on mukavaa tehdä ja koristella yhdessä.

Muscovado-sokerin voi vaihtaa tomusokeriin ja 
pähkinät jättää pois taikinasta.
Ohje oli toimiva ja eivätkä pikkuleivät levinneet uunissa.

150 g Voita
1 dl muscovado-sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
35 g saksanpähkinöitä

Kuumenna uuni 200 ° C: een.
Jauha pähkinät hienoksi monitoimikoneessa.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, vatkaa kananmuna joukkoon.
Yhdistä kuivat aineet ja vatkaa taikinan joukkoon.
Jauhota leivonta-alusta ja kauli taikina ja 
ota siitä haluamallasi muotilla
pikkuleipiä pellille.
Paista uunin keskitasolla koosta riippuen 4-8 min.
Pikkuleipien ei ole tarkoitus saada liikaa väriä.

Koristele jäähtyneet pikkuleivät esim. 
pikeerillä (kananmunan valkuainen + tomusokeri)
 (halutessa pikeerin voi värjätä elintarvikeväreillä)
pehmeillä koristekuulilla
sokerimassakukkasilla
sulatetulla suklaalla
strösseleillä
Pikkuleivät säilyvät parhaiten peltirasiassa.
Brita-kakkupohja uunista tulleena.Oon innostunut
taas vaihteeksi tästä ohjeesta. Niin helppoa ja hyvää!
Vien tätä kakkua huomenna opiskelu-kavereilleni..
Prinsessani pieni <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti