torstai 8. toukokuuta 2014

Kinkkuvoileipäkakku


Synttäreillä tarjolla ollut kinkkuvoileipäkakku.
Tämä on pikkasen kevennetty versio, ei sisällä majoneesia
eikä myöskään mitään valmis-kurkkusalaatteja.
Käytän muuten näissä kakuissa aina kinkkusuikaleita, joissa
nimenomaan lukee KINKKUSUIKALE.
Ne pizzasuikaleet on maultaan lähinnä raastettua makkaraa....

Ranskankerma on Valion laktoositonta kevyt-Creme Fraichea ( noinko
se kirjoitetaan...) n. 12 %, joka on about sellanen 200 g purkki.
Harmi kun en muistanut kirjoittaa sitä ohjeeseen ylös.
Sen sijaan voi toki käyttää sitä stydimpää versiota,
jos haluaa täyteläisemmän maun. :)
Tämä kakku syntyi siis inprovisoimalla,
kun olin jo kaupassa ja unohdin ennen lähtöä
katsoa jonkun voileipäkakun ohjeen.

Tästä syö varmaan sellanen parikymmentä
henkeä, eli kyseessä on iso kakku.
 
-ohje-

2 pkt Vaaleaa täysjyväpaahtoleipää
1 pkt tummaa paahtoleipää
½-1 lihaliemikuutio tai fondia+ 0,5 litraa vettä

täyte: 2 pss kinkkusuikaleita
250 g juustoraastetta
2 isoa maustekurkkua
1 punainen paprika
1 vihreä omena (iso)
½  ruukkua tuoretta persiljaa
2 prk piparjuurituorejuustoa
2 prk ruohosipulituorejuustoa
2 prk Valion kevyt-ranskankermaa

Kuorrutus ja koristelu:
1 prk Valion kevyt-ranskankermaa
2 prk ruohosipulituorejuustoa

muutama herneenverso
½ ruukkua tuoretta persiljaa
kurkkuviipaleita
kirsikkatomaatteja
kinkkuviipaleita
(reunoille 200 g juustoraastetta)

Valmista ensin täyte. Pilko maustekurkku, paprika ja omena pieneksi
ja hakkaa persilja pieneksi silpuksi.
Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen isossa kulhossa.
Leivistä leikataan reunat pois ja asetellaan tarjoiluvadille
2x4 riviin.
Kostuta pohjaa ja levitä täytettä päälle.
Jatka tummalla leivällä jne.

Peitä kakku kelmulla ja laita hetkeksi jääkaappiin.
Kuorruta kakku ranskankerman ja tuorejuuston sekoituksella.
Koristele haluamallasi tavalla.
Kakku on parasta valmistuksesta seuraavana päivänä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti