sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Pizzaa!

Tässä tulee mun pizza-ohje, niitä kakkuja odotellessa.
Ensi viikolle oon tekemässä ainakin muutaman
kakun tilauksesta.
Nämä kakut on ns.hyväntekeväisyyskakkuja, eli en 
edelleenkään voi ottaa tilauksia vastaan, mutta kiitän
kyselyistä, joita on tullut runsaasti mm. Facebookin kautta.
Yrityksen puute ja laskuttaminen, pieni keittiö ja
liian pienet kylmäsäilytystilat, siinä kaksi suurinta syytä.
Mutta palaan asiaan, jos tilanne joskus muuttuu.

Mutta tässä tämä pizzaohje:
******
2 pellillistä

Pohja: n.9 dl Myllyn Paras-pizzajauhoja
4 dl vettä
2/3 pkt hiivaa

Täytteet : ½ prk tomaattisosetta
1 prk (pieni) tomaattipyreetä
1 iso tomaatti
100-150 g juustoraastetta
½ punasipuli
2 isoa herkkusientä
100 g mozzarellaa (täysrasvainen)
pestoa
mustia oliiveja

2 pkt Pirkka Parhaat-sarjan
Speck Alto Adige P.G.I- kylmäsavustettua kinkkua (yht. 200g)
(tai vaihtoehtoisesti Parmankinkkua)

oreganoa
mustapippuria

*****
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Alusta taikinaan n.puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
Lisää loput jauhot käsin vaivaten ja vaivaa 
taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Taikina ei saa olla liian kovaa, vaan kimmoisaa.
Mittaa siis jauhot tarkasti.
 Peitä kulho liinalla ja kohota huoneenlämmössä
kaksinkertaiseksi.
 
Kuumenna uuni 225 °C:n.

Pilko tomaatti, mozzarella, sipuli,
ja oliivit siivuiksi. Pilko herkkusienet haluamasi kokoisiksi.

Jaa kohonnut taikina kahtia ja 
kauli jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi ja
aseta leivinpaperin päälle pellille.
Levitä pinnalle tomaattisose-ja pyree ja levitä sitten 
juustoraaste pohjalle. Täytä pohjat muilla täytteillä
ja aseta päällimmäiseksi mozzarellaa ja kinkkua.

Ota pestoa purkista pikkulusikalla ja tiputtele sinne tänne.
Paista pizzaa uunin toiseksi alimmalla tasolla n.12-14 min.
Pizza on valmis, kun nostat pohjaa haarukalla ja 
pohja on saanut väriä.


Ripottele halutessa pizzan päälle
oreganoa ja mustapippuria.

Myllyn paras-jauhopussissa annetaan uunin lämpötilaksi
250 °C, mutta kokeilemalla löytyy oman uunin paras
lämpötila. 225 °C oli mun uunissa tehtynä sopiva lämpö;
Pohja paistui kypsäksi ja reunat rapeiksi.

Vielä lasiin Pepsi Maxia, hyvä leffa ja 
se on siinä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti