tiistai 24. huhtikuuta 2018

Paras lasagne resepti





Tämän blogin ensimmäinen ruokaresepti.
Lasagne tällä reseptillä rakennettuna on viikonloppuruokien aatelia.
Lasagnessa käyttämäni jauhelihan ostan aina kaupassa jauhettuna tiskiltä. Se on vaan parempaa!

Tarvitset...

12 kpl lasagnelevyjä

Bolognese: 800 g nauta-sika jauhelihaa
loraus oliiviöljyä
1 porkkana
1 sipuli
pala juuriselleriä
1 prk paseerattua tomaattia
1 prk tomaattimurskaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl maitoa
Suolaa&Pippuria
(vettä)

Bechamel: 50 g voita
n.3 rkl vehnäjauhoja
5-6 dl maitoa
2 laakerinlehteä
1-tl oreganoa
ripaus suolaa
50 g parmesaania raastettuna

2 isoa Mozzarella palloa  (esim.Pirkka)
nippu tuoretta basilikaa.

1. Bolognesen valmistus:.Ruskista jauheliha oliiviöljyssä kasarissa kahdessa erässä.
Lisää joukkoon viini, pieneksi pilkottu sipuli ja raastetut vihannekset, tomaattisäilykkeet ja maito. Anna kuplia miedolla lämmöllä väh.tunnin. Lisää tarvittaessa hiukan vettä sekaan ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vaalean kastikkeen valmistus: Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoittele hetki  ja kaada sekaan maito samalla vatkaten. Kun kastike sakenee,  siirrä kattila liedeltä. Heitä laakerinlehdet joukkoon ja anna maustua hetken.
Sillä aikaa voit raastaa parmesaaninpalan ja ottaa esille lasagnevuoan, joka voidellaan voilla reunoja myöten.
Nosta laakerinlehdet pois kastikkeesta ja lisää raastettu parmesaani ja mausteet.

3. Lasagnen kokoaminen: Vuoan pohjalle bolognesea, päälle 3 lasagnelevyä, sitten bolognesea ja bechamelia sekä hiukan mozzarellaa revittynä ja basilikan lehtiä. Tätä jatketaan kerroksittain. Päällimmäiseksi tulee kastikkeet sekä revittyä mozzarellaa ja muutama basilikan lehti.

4. Peitä lasagne foliolla tai palalla leivinpaperia ja kypsennä uunin alatasolla 30 min.
Poista folio/leivinpaperi ja paista vielä 15-20 min.
Ota ulos uunista. Lasagne saa vetäytyä hetken.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti