Tämä kevät on aina hyvin otollista aikaa
näiden marjapiiraiden leipomiselle..
Mustikkapiirakka
Pohja: 100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte: 1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja ( jos käytät
pakastemustikoita)
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat
aineet. Painele taikina kevyesti voideltuun ja jauhotettuun
piirakkavuokaan. Voit ripotella avuksi pintaan hieman jauhoja,
jottei taikina tartu käsiin.
Vatkaa keskenään kermaviili, muna ja sokerit ja kaada täyte
piirakkataikinan päälle.
Jos käytät pakastemustikoita, pyörittele kulhossa
kohmeisiin mustikoihin perunajauhot.
Levitä mustikat piirakan päälle.
Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Jos piirakka ottaa liikaa väriä, voit peittää
sen paiston loppuvaiheessa esim. leivinpaperipalalla
tai foliolla.
Piirakan voi tarjota löysäksi vatkatun kermavaahdon
tai vaniljajäätelön kanssa.
Vatkaa keskenään kermaviili, muna ja sokerit ja kaada täyte
piirakkataikinan päälle.
Jos käytät pakastemustikoita, pyörittele kulhossa
kohmeisiin mustikoihin perunajauhot.
Levitä mustikat piirakan päälle.
Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Jos piirakka ottaa liikaa väriä, voit peittää
sen paiston loppuvaiheessa esim. leivinpaperipalalla
tai foliolla.
Piirakan voi tarjota löysäksi vatkatun kermavaahdon
tai vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti