tiistai 1. huhtikuuta 2014

Vadelmapiirakka


Kokeilin tällaista keväistä piirakka-ohjetta,joka
löytyi Talo & Koti- lehdestä (4/2014).
Piirakka oli hyvää olematta liian makeaa
ja vadelmasta ei koskaan voi tulla huonoa leivosta!

Vadelmapiirakka-ohje:
 100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte: 200 g kermaviiliä
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl pakastevadelmia (laitetaan piirakkaan kohmeisina)
2 tl perunajauhoja ( jää pois, jos käytät tuoreita vadelmia)
tomusokeria koristeluun.

Kuumenna uuni 175 ° c:een.
Vatkaa voi ja sokeri, lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut
 kuivat aineet. Voitele 26 cm piirakkavuoka ja painele
taikina pohjalle.
Esipaista pohjaa uunin alatasolla 10 min.
Sekoita täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Levitä vadelmat täytteen
päälle ja paista piirakkaa uunin alatasolla vielä 30 min.
Jos piirakan pinta kaipaa väriä lisää, nosta 
uunin lämpötilaa paiston viimeisen 10 min. aikana 
200 °c: een.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti