En muista onko kuvassa olevat marengit tehty tällä
ohjeella, mutta tämä on ehdottomasti paras ohje!
Kuvan marengeissa ei ole mantelilastuja..
Kuvan marengeissa ei ole mantelilastuja..
Niitä ei mulla silloin kaapissa ollut. Mutta
kun lisää mantelilastuja sekaan, lopputulos on paras.
12 kpl isoja paperivuokia
ohje:
7 kananmunan valkuaista
5 dl Siro-erikoishienoa sokeria
ripaus suolaa
50 g mantelilastuja
100 g 70% tummaa suklaata
Kuumenna uuni 150 °C:een.
Sekoita valkuaiset, sokeri ja suola teräskulhossa.
Aseta kulho vesihauteeseen. Vatkaa koko ajan, kunnes seos on
60-65 °C. Jos käsi väsyy, voit ottaa avuksi
sähkövatkaimen ja vatkata pienimmällä teholla.
Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa, kunnes
seos on täysin jäähtynyt.
Paahda mantelilastuja kevyesti pannulla ja sulata
suklaa vesihauteessa. Kääntele sula suklaa ja lastut huolimattomasti
marenkimassan sekaan, jotta seoksesta tulee raidallinen.
Lusikoi massa isoihin paperivuokiin ja kypsennä uunissa
n. 50 min. Marengit ovat keskeltä hieman pehmeitä ja sitkeitä.
Jos haluat marengeista vielä rapeampia,
jätä ne puoleksi tunniksi uunin jälkilämpöön.
Voit koristella marengit halutessa kermavaahdolla
ja marjoilla. Tämä ohje on sama kuin
ranskalaisessa marenkikakussa.
Tässä kuvia viime vuodelta, korteista ja piparkakkutaloista,
jotka meni hyväntekeväisyysmyyjäisiin:
Korttimateriaalina käytän paljon vanhoja lahjapapereita ym. ilmaista.. |
Sokerimassasta tehdyt Jeesus-lapset. Kasvot muotoilin hammastikulla. |
Taloihin en löytänyt mitään kaavoja, vaan
suunnittelin ne itse.. Onneksi on olemassa
pikeeri, jolla voi korjailla isojakin koloja!
Ja juuri uunista tulleita osia voi heti leikata, jos on tarvetta.
Pari kuvaa vielä kirpparilta löytämästäni vanhasta
pulpetista, jonka kunnostin viime vuonna.
Ja juuri uunista tulleita osia voi heti leikata, jos on tarvetta.
Pari kuvaa vielä kirpparilta löytämästäni vanhasta
pulpetista, jonka kunnostin viime vuonna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti