maanantai 27. lokakuuta 2014

Porkkanakakku (luxusversio)

Porkkanakakku De Luxe, ohje on 
Linda Lomelinon kirjasta Taivaalliset täytekakut.
Ostin sen itselleni joululahjaksi viime vuonna
ja kokeilin heti tätä ohjetta. 


Ohjeessa käytettävät irtopohjavuoat on halkaisijaltaan
15 cm, eli kakusta piti tulla pieni ja korkea... Kunnes muistin, että mun 
15 cm huonolaatuiset vuoat maatuu tällä hetkellä hyötykäyttöasemalla, 
joten käytin halk. n.20 cm sydänvuokia. Leveämmäsä vuoassa
paisto-aika lyheni 5-10 min.

Tässä ohje. Suluissa merkitty alkuperäiseen ohjeeseen 
kuulunut raaka-aine/määrä.

8-10 palaa

Pohja: 150 g Oivariinin vähärasvaista (voita)
3 isoa luomukananmunaa
1 ½ dl Kookos-sokeria (tavallista sokeria)
1 ½ dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
1 tl Ceylon-kanelia( tavallista kanelia)
250 g porkkanoita
100 g saksanpähkinää
1 ½ dl omenasosetta

Cream Cheese-kuorrute:
50 g suolatonta voita (100 g )
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
3 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Kookoshiutaleita koristeluun


Kuumenna uuni 175 ° C:een.
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, lisää 
sulatettu jäähtynyt voi ja sekoita varovasti.
Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti vaahdon sekaan.
Lisää joukkoon vielä raastettu porkkana, rouhitut pähkinät ja omenasose
ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina kahteen voideltuun ja jauhotettuun 15 cm vuokaan
ja paista pohjia uunin toiseksi alimmalla tasolla
40-45 min.

Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, lisää
tuorejuusto ja tomusokeri sekä vaniljasokeri ja 
vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. 

Leikkaa kakkupohjat kahtia neljäksi pohjalevyksi.
Levitä kuorrutetta väleihin ja kuorruta koko kakku lopuksi ja 
ripottele päälle kookoshiutaleita.





Otin riskin ja maalasin itse pianon.
Tällä viikolla tein myös tämän "alttaritaulun" pyhäkouluun.

Eipä muuta. Mukavaa viikkoa! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti