sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulupullat sahramilla

 Ammatti-opisto aikoihin,kun 
väännettiin leipomo-puolella järjettömän kokoisista
taikinoista pullapitkoja ja kärrättiin niitä rullakoilla 
kaapin kokoiseen uuniin, luulin saaneeni
ikuisen trauman sieluuni pullanleipomisesta.

Nyt kun taikinat pysyy koti-oloissa kohtuullisissa
mittakaavoissa, on pullan ja pikkuleipien tehtailu
hauskaa! Varsinkin lapsen kanssa.

 Tämä on Valion hieman 
muunneltu ohje:

**Joulupullat**
1 pss sahramia(0,5g)
2 rkl kardemummaa
1 litra Wanhanajan täysmaitoa
100 g tuorehiivaa
4 munaa
4 dl luomuruokokidesokeria
3 tl suolaa
n.2 kg vehnäjauhoja
400 g voita

Voiteluun: kananmunan keltuaista
Koristeluun: Rusinoita

Huom! taikinasta tulee iso.. Puolita määrät
tarvittaessa, jos et halua kovin monta pellillistä.

1.Sulata 4 rkl taikinaan tulevasta voista kattilassa sahramin
ja kardemumman kanssa. Anna kiehahtaa ja 
siirrä kattila levyltä. Sulata loput voit esim.mikrossa.
2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva,
lisää sokeri ja suola, kananmunat ja osa jauhoista.
 Alusta taikinaan loput jauhot ja rasvasula.
3. Kohota taikina lämpimässä, vedottomassa paikassa
liinan alla kaksinkertaiseksi.
4. Leivo taikinasta pullia. Kohota pellillä liinan alla,
paina kohonneeseen pullaan rusina ja voitele 
keltuaisella. Paista 225 asteessa n. 10 min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti