torstai 4. kesäkuuta 2015

Suklaapyörteinen juustokakku

Tämän kakun resepti on pitänyt jakaa jo
kauemman aikaa, mutta aina se on jäänyt.
Olen kakun pari kertaa pyöräyttänyt ja ohje on oikein toimiva ja hyvä.

8-10 annosta

Keksipohja: 400 g Digestivekeksejä
150 g voita

Täyte: 600 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 ½ dl maitorahkaa ( 10 % rasvaa)
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 luomukananmunaa
1 dl kuohukermaa

Suklaapyörre: 150 g hyvälaatuista tummaa suklaata
(kaakaopitoisuus 60 %. Älä käytä tummempaa.)
3 rkl Espresso-kahvia

1.Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit tehosekoittimella
tai nuijimalla ne murskaksi muovipussissa
 (käytä vahvaa pussia, esim. Minigrip-pussia).
Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin.

2. Painele muruseos halk. 24 cm irtopohjavuokaan ja kypsennä
uunin keskiosassa n. 10 min. Jäähdytä.
Alenna uunin lämpötilaa 130 asteeseen.

3. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kulhossa kuohkeaksi. Lisää
joukkoon sokerit. Lisää kananmunat joukkoon 
yksitellen välillä vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon 
kuohukerma.

4. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita espresso joukkoon.
Sekoita puolet juustoseoksesta suklaaseen.

5. Kaada puolet vaaleasta juustoseoksesta kakkupohjan päälle.
Nostele lusikalla puolet tummasta seoksesta päälle ja peitä tämä
lopulla vaalealla juustoseoksella.
Lusikoi sen päälle loput tummasta juustoseoksesta.
Vedä kuorrutekerroksiin pyörrekuvioita hammas/grillitikulla niin,
että se ulottuu kaikkiin kerroksiin.

6. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 1 tunti 25 minuuttia, 
tai kunnes se on kokonaan hyytynyt.

7. Jäähdytä kakku ja tarjoile joko haaleana tai 
jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti