***MINTTUSUKLAA TÄYTEKAKKU***
Pohja: 2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
1½ dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl vaniljaesanssia
150 g leivontamargariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
2-3 dl kädenlämpöistä maitoa
1. Voitele ja jauhota 24 cm irtopohjavuoka. Sekoita
1. Voitele ja jauhota 24 cm irtopohjavuoka. Sekoita
kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten. Tämän jälkeen jauhot sihdaten sekä
2. Lisää munat yksitellen vatkaten. Tämän jälkeen jauhot sihdaten sekä
maito, vuorotellen. Kaikkea maitoa ei välttämättä tarvi lisätä,
jos taikina vaikuttaa löysältä.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmaisella tasolla
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmaisella tasolla
175 asteessa n.50-60 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä ja
anna jäähtyä.
Täyte: 4 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
(hyppysellinen vihreää pasta/tomuväriä)
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl piparminttulikööriä
1. Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Jos haluat lisätä elintarvikeväriä, tee se
tässä vaiheessa.
2. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Anna
2. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Anna
jäähtyä hieman. Yhdistä suklaasula tuorejuuston kanssa.
3. Kuumenna likööri kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut, pehmenneet
3. Kuumenna likööri kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut, pehmenneet
liivatelehdet. Lisää tuorejuusto-suklaaseokseen.
4. Sekoita tuorejuustoseos kermavaahtoon vatkaimen
4. Sekoita tuorejuustoseos kermavaahtoon vatkaimen
hitaimmalla teholla. Vatkaa seosta vain sen verran
kunnes seos on tasaista.
Kostutus: 1 ½ dl Frezza Chocomint-kahvijuomaa
1. Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita yksi pohja
kelmutetun irtopohjavuoan pohjalle ja kostutakahvijuomalla ja
sen jälkeen levitä puolet täytteestä pohjan päälle.
Laita päälle toinen kakkupohja, kostuta ja täytä. Aseta
Laita päälle toinen kakkupohja, kostuta ja täytä. Aseta
ylin kerros kakun päälle ja kiedo kakun päälle kelmut vuoan reunoilta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa väh. 3 tuntia.
Kuorrutus: 1 dl vaahdotettua kermaa
Anna kakun hyytyä jääkaapissa väh. 3 tuntia.
Kuorrutus: 1 dl vaahdotettua kermaa
2 pkt sokerimassaa
tomusokeria
tomusokeria
Koristeita: esim.itsetehtyjä joulutähtiä sokerimassasta
ja helmistä, polkkakeppejä, valkoista sokerikuorrutetta,
josta voi pursottaa kakun päälle lumihiutaleita,
helmiäisspraytä tms.
Irrota kakku vuoasta ja poista kelmut ja siirrä pohjasta
vakaasti tukien tarjoilu-alustalle.
Levitä vaahdotettu kerma kakkupaletilla tasaisesti
Levitä vaahdotettu kerma kakkupaletilla tasaisesti
kakun päälle ja reunoille tarttumapinnaksi sokerimassalle.
Kauli sokerimassa alustalla ja siirrä kakun päälle.
Leikkaa reunoilta ylimääräiset massat ja koristele
Kauli sokerimassa alustalla ja siirrä kakun päälle.
Leikkaa reunoilta ylimääräiset massat ja koristele
kakku haluamallasi tavalla.
Rentoja jouluvalmisteluja ja ihanaa
joulunodotusta! <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti