sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Perinteinen glögikakku


Toissa yönä satoi ensilumi ja sitä tulikin sen verran,
että saatiin kunnon talvi kerralla! :)
Toivottavasti keli pysyy pakkasen puolella
ja saadaan luminen talvi..ja Joulu <3

Tämä kakku on viime joululta, jonka vein joulupäivänä
vanhemmilleni. Koristeeksi kakun päälle väsäsin 
muutaman joulutähden. Niiden tekemiseen
ei tarvita sen kummempia tarvikkeita, kuin sokerimassaa,
sokerikuorrutetta, hopeahelmiä, tomusokeria, foliota, pienen
terävän veitsen ja pienen lehtimuotin.
Voin kuvata niiden valmistamisen vaihe vaiheelta jossain 
välissä, ehkäpä kun tässä alkavat varsinaiset joululeipomiset. 
 Nämä koristeet ovat tosi helppotekoisia!

***GLÖGIKAKKU***

Pohja: 200 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte: 2 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vaniljajogurttia
1 rkl piparkakkumaustetta
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuivahedelmä-manteli-pähkinä-
sekoitusta
7 liivatelehteä+3 rkl glögiä

Päälle: 4 dl glögiä
6 liivatelehteä

1. Laita piparkakut isoon minigrip-pussiin ja murskaa esim.kaulimella
muruksi ( tai murskaa piparkakut monitoimikoneessa). Sulata voi ja sekoita
piparkakkumurun joukkoon. Painele seos halk.24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
 
2. Laita isoon astiaan kylmää vettä ja upota liivatelehdet sinne likomaan.
Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto, jogurtti, piparkakkumauste ja sokerit. Pilko 
hedelmä-manteli-pähkinä-sekoitus pieneksi ja lisää täytteeseen.
Kuumenna 2 rkl VETTÄ kupissa mirkossa ja purista pehmenneistä liivatelehdistä vedet pois.
Liuota liivatteet kuumaan veteen ja kaada liivateseos ohuena nauhana 
täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle
ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin mielellään yön yli.

3. Ota kakku seuraavana päivänä kaapista, ja valmista sille kiille:
Pehmitä liivatelehtiä astiassa, jossa on kylmää vettä. 
Kiehauta glögi ja purista liivatteista vesi pois ja liota liivatteet
kuumaan glögiin ja sekoita liuos tasaiseksi.
Anna jäähtyä hieman ja ja kaada kiille tasaisesti kakun päälle ja 
nosta vielä jääkaappiin hyytymään.

4. Irroita kakku irtopohjavuoasta varovasti ja nosta tarjoiluvadille.
Koristele kakku sokerimassasta tehdyillä joulutähdillä.



Mukavaa sunnuntaita! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti