sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Gluteeniton suklaamuffini kermavaahdolla


12 kpl

150 g voita
200 g 70 %  tummaa suklaata tai leivontasuklaata
5 kananmunaa (eroteltuna)
1 ½ dl Siro-sokeria (tai tavallista)
150 g jauhettua mantelia

Valion mansikkakermaa (laktoositon)
marjoja tms. koristeluun

Valmistus:
Voi ja suklaa sulatetaan kattilassa matalalla lämmöllä ja jäähdytetään.
Lisätään joukkoon keltuaiset ja kolmasosa  sokerista. Sekoita hyvin!
Vaahdota valkuaiset ja lisää siihen loppu sokeri, vatkaa kunnes vaahto on kiinteä ja pehmeä.
Nostele suklaaseos + mantelijauhe varovasti valkuaisvaahtoon.
Sekoita varovaisesti tasaiseksi.

Laita 12 kpl muffinivuokia muffinipeltiin ja jaa taikina koloihin.
Paista 20-25 min. 170° c:ssa.
Koristele jäähtyneet muffinit kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.


1 kommentti: