lauantai 8. helmikuuta 2014

Maailman paras toscakakku..

Tämän reseptin olen joskus kirjoittanut ylös jostain lehdestä pikkuruiseen reseptikirjaani ja ohje on paras mitä oon koskaan kokeillut. 

TOSCAKAKKU
12 palaa

100 g voita tai margariinia
3 munaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus; 50 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 pss (100 g) mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoja
1-2 rkl kermaa tai täysmaitoa

 Koristeluun : tomusokeria

Esivalmistelut: Ota aineet ajoissa huoneenlämpöön. Itse säilytän munia pöydällä, enkä jääkaapissa. Leivonnassa käytän vain Siro-sokeria, koska se vatkautuu parhaiten. 

1. Lämmitä uuni 175 °c: een. Voitele 26 cm:n irtopohjavuoan reunat ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Sulata rasva  ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa muna-sokeri-vaahtoon. Lisää lopuksi rasvasula ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 25 minuuttia.

2. Kuorrutteen valmistaminen sillä aikaa kun pohja kypsyy uunissa: Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon muut kuorrutteen ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita koko ajan miedolla lämmöllä 2-3 min. 

3. Nosta uunin lämpötilaa 200 ° c : een. Levitä  kuorrutus varovasti veitsellä kakun pinnalle. Älä kaada sitä keskelle isoksi keoksi! Kuorrute ei saa myöskään olla liikaa jäähtynyt, jolloin se jämähtää. Paista kakkua toiseksi ylimmällä tasolla noin 10 minuuttia, kunnes kakku on saanut kauniin paahteisen, ruskean sävyn. Irrota kakku vuoasta vadille hieman jäähtyneenä ja sihtaa täysin jäähtyneen kakun päälle tomusokeria, ihaile tuotostasi hetken ja keitä kahvit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti