torstai 13. marraskuuta 2014

Joulun hedelmäkakku

 No nythän on jo marraskuu lähes puolessa välissä,
joten voin alkaa pommittamaan näillä jouluisilla kuvilla ja
resepteillä. Tämä hyvin perinteikäs kakku, Hellapoliisin ohjeella,
on yks mun suosikki joululeivonnaisista, koska fanitan kaikkea
perinteistä, mutta on tässä myös pientä tuunausta mukana.
Koristelin kakun oman mieleni mukaan tomusokerilla sihdaten,
ja kakun päälle pursotin pikeerillä lumihiutalekuvioita ja
kakun reunoille tein joulukuuset vihreäksi värjätyllä pikeerillä sekä
muutamalla pehmeällä kullanvärisellä koristekuulalla. Kuuset voi
tehdä myös kaulitusta sokerimassasta,
josta otat muotilla kuvioita.
Kiinnitä sokerikuorrutteella.

300 g voita
2 dl ruokokidesokeria
2 dl taloussokeria
5 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
1 dl (50 g) mantelijauhetta
100 g sukaatteja
1 prk cocktailkirsikoita
½ dl korintteja
½ dl kirsikkapurkin lientä

Vuokaan: voita ja korppujauhoja

Koristeluun: 200 g tomusokeria+ tilkka kirsikkalientä
cocktailkirsikoita

(tai kuten kuvassa)

Taikina on reilun kokoinen, eli tarvitset ison kakku-
vuoan (3 litraa). Täytä vuoasta kaksikolmasosa, ettei taikina valu
paiston aikana yli. Itse tein kakun 28 cm irtopohjavuokaan
koska mulla ei ollut niin isoa kakkuvuokaa.

Kuumenna uuni 175 ° C.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sihtaa joukkoon jauhot ja sekoita, sekä mantelijauho ja paloitellut
kirsikat sekä loput aineet ja ihan viimeiseksi 
kirsikkapurkin liemi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla.
Uunin tehosta riippuen voit laskea lämpötilaa 150 °C,
jos vaikuttaa sille, että kakku on vaarassa kärähtää päältä.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Sekoita kirsikkapurkin lientä tomusokeriin ja valuta tahnaa
kakun päälle nauhana. Koristele kirsikoilla.

Fb:n kautta on tullut kyselyjä kakkutilauksista.
Valitettavasti en vielä(kään) pysty ottaa tilauksia
vastaan. Syynä yrityksen puute ja laillinen laskuttaminen.
Elintarvikelaki on syystäkin tiukka, ja mun pikkuisessa keittiössä
ei ole tarvittavia kylmäsäilytystiloja ym.
mikä estää kotoa käsin leipomisen.
Yrittäjäkoulutuksen aikana selvisi,että pienleipomotouhua
on vaikeaa saada kannattavaksi. Mutta eipä ainakaan tuo
opiskeluun käytetty aika mene
koskaan hukkaan. Tuli ainakin yrityksen perustamis-,laki- ja
markkinointi ym.asiat selväksi ja ehkä
sitä tietoa voi joskus tarvita.
Mutta ehkä joku päivä tilanne muuttuu.
Lottovoittoa odotellessa ;) ... se tietysti edellyttäisi ensin 
lottoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti