torstai 20. marraskuuta 2014

Luumukakku

Hellapoliisin jouluinen resepti.
( halk. 18-20 cm irtopohjavuoka)

8-10 annosta

pohja: 150 g piparkakkuja murustettuna
75 g voita
1 rkl maitoa
ripaus kanelia

täyte: 4 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljarahkaa
150-200 g luumumarmeladia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl glögiä (tai vettä)

pinnalle: 100 g luumumarmeladia
1-2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
kaneli-suklaamanteleita

Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Reunat voi
voidella kevyesti rypsiöljyllä.
Sekoita piparimurun sekaan voi, maito ja ripaus kanelia.
Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Vaahdota
vaniljakastike, lisää joukkoon rahka, luumumarmeladi ja
vaniljasokeri.



Kakkua voi halutessaan koristaa vielä jollain kukkasella,
vaikkapa sokerimassasta tehdyllä joulutähdellä.
Kuumenna glögi mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä
puristetut liivatteet glögin joukkoon. Lisää 
liivateseos täytteen sekaan nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Levitä kakun pinnalle marmeladia, koristele vaahdotetulla
kermalla ja kaneli-suklaamanteleilla.
*****
Noita kaneli-suklaamanteleita saa kauppojen pähkinä-irtomyynti-
hyllyiltä tai mm. Punnitse ja säästä-myymälästä, 
jossa tulee käytyä usein. Siellä on ihana teevalikoima!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti