keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Paraisten Piparkakkuja


Tässä ohje erittäin perinteisiin piparkakkuihin.
Teen samalla ohjeella joka vuosi sekä
piparit, että talot. Taikina on erittäin hyvin kauliintuvaa, kunhan vaan jaksaa antaa sen odottaa jääkaapissa yhden yön yli.

Yhdestä annoksesta taikinaa riittää moneen pellilliseen, tai yhden piparkakkutalon
tarpeisiin. Tänään leivoin tyttöni kanssa.



           ****Ohje*****


3/4 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl suolaa
250 g margariinia/voita
2 dl sokeria
1 muna 
2 tl soodaa
7 dl vehnäjauhoja

*****
Kiehauta siirappi ja mausteet.
Vatkaa pehmeä, huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi, ja 
sen jälkeen vatkaa joukkoon lämmin, juokseva siirappiseos sekä
kananmuna.
Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Anna taikinan olla jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kauli n. 2 mm vahvuiseksi, ota muotilla kakkuja
ja paista uunin toiseksi alimmalla tasolla
225 ° C:ssa n. 4-6 min. uunin tehosta riippuen.
Isompia piparkakkutalon osia paista hieman
kauemmin.

Huom! Tee ensin uunissa yksi koe-pipari, 
jotta varmistat että jauhoja on tarpeeksi.
Jos taikina leviää liikaa, lisää jauhoja.
Piparkakku-ukkoja, nalleja ja yksi Batman.
Nallet kuorrutin suklaanmakuisella sokerimassalla.
Kaulin massaa, otin muotilla nalleja ja kiinnitin
sokerikuorrutteella.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti